Linkbingo
Spelinformation
Speltider
Spelförklaringar

Spelregler

 

För att spela bingo behöver du en bingobricka och en tuschpenna, som du köper av vår personal i bingohallen. Bingobrickan består av tre delbrickor, med 25 numrerade rutor vardera. Alla numren finns med, men förekommer endast en gång på bingobrickan. Bokstäverna längst upp bildar ordet BINGO - B som i Bertil, I som i Ivar, N som i Niklas, G som i Gustav och O som i Olov. När alla spelare köpt brickor kan spelet börja. Utroparen ropar upp ett namn och ett nummer, t ex Olov 64. Se efter i den lodräta raden under O och du hittar siffran 64. Du får endast markera numret med ett kryss, en ring eller en s k bingostämpel/ duttpenna. För varje ny siffra gör du på samma sätt till dess att någon får bingo. Sist utropade nummer måste vara med i raden för att bingon ska gälla. Därefter fortsätter spelet med  två, tre, fyra och fem fulla rader. De fulla raderna måste ligga inom samma delbricka för att det ska bli bingo. En spelomgång tar ca 7 minuter. Lokala avvikelser kan förekomma, fråga din bingohall. Tänk på att du måste vara 18 år för att få spela.

 

 

Spelformer

 

Variantbingo

Variantbingon är den vanligaste formen av bingospel. Det spelas oftast på en s.k nummerbricka, numrerad 1-75 där varje nummer finns representerat en gång. Brickor till de flesta spel finns oftast i olika prislägen 10:-, 15:-, 20:-. Vid vinst vinner du i förhållande till brickans pris. Vinstchansen är dock lika stor.

Vår personal kommer till dig och säljer brickor. Brickor säljs till varje spel och brickan måste användas till det spel den är inköpt. I varje spel ropas nummer upp tills någon får bingo på 1 rad som då kontrolleras av vår kontrollutrustning, sedan spelar vi om 2 rader inom samma delbricka, därefter 3 o 4 rader och till sist full bricka.

Som spelare kan du alltså komma och gå som du vill, Du köper en bricka till ett spela och spelar. Vill du fortsätta spela så köper du en bricka till nästa spel, under pågående spel. På en del hallar säljs brickor mellan spelen. De flesta bingohallar har öppet från tidig förmiddag till sen eftermiddag/ kväll. Spel pågår alltså hela dagen.

 

 

Terminalbingo

Med ditt Kundkort/ Lånekort som du får i bingohallen kan du spela på våra terminaler. Du laddar på pengar på ditt kundkort/ lånekort hos personalen, sedan kan du spela på terminalerna. Du deltager i samma bingospel som dom som spelar på vanliga bingobrickor, men du köper dina brickor på terminalen, och pengarna dras ifrån ditt kundkort/ lånekort. Du kan köpa upp till 12 st brickor till varje spel, vilket gör att du har fler möjligheter att vinna, och när du vinner laddas din vinst på ditt kundkort/ lånekort. Du fyller i din bricka genom att peka på skärmen, du kan även låta terminalen fylla i numren automatiskt, men du får själv markera bingo på markerad plats på terminalen. Du kan när du vill få ut dina pengar som finns på ditt kort, eller om du har ett personligt kundkort, ha dom kvar och spela för nästa gång du besöker oss.Vill du ha hjälp att lära dig spela, be personalen om hjälp, dom hjälper gärna till att visa i mån av tid. Välkommen till ett spännande spel, men du måste vara 18 år.


 

 


 

 

 
   
 

 

 

 


 
Start
Bildgalleri
Spel
Bingons historia
Föreningar
Copyright Citybingo Norrköping